Hoe beleef jij je straat? Vertel je verhaal

zondag 17 mei 2020

Ruim 4.000 burgers in heel Vlaanderen hebben donderdag meegedaan aan de derde editie van Straatvinken. Een verdubbeling tegenover vorig jaar!

Met deze verkeerstelling gaan we jaar na jaar na of we evolueren naar duurzamer verkeer. Onder meer ATV en Gazet van Antwerpen kwamen langs voor een verslag en op de Facebook-pagina van Ringland vind je foto's van straatvinken in actie. 

Maar het is nog niet gedaan! Straatvinken nodigt tellers én niet-tellers uit om ook deel te nemen aan straat-O-sfeer, het tweede luik van het leefbaarheidsonderzoek. 

Hoe beoordeel jij het verkeer in je straat, de mogelijkheid tot sociaal contact, het geluid enzovoort? Is dat nu anders dan voor de coronacrisis? En overweeg je zelf je mobiliteitsgedrag aan te passen?

Surf naar straat-O-sfeer, graag vóór 5 juni, en vertel onze wetenschappers het verhaal van je straat. Hoe meer bewoners deelnemen, hoe beter we een zicht krijgen op de verschillen tussen straten en buurten. Door die fijnmazige data kan Straatvinken bijdragen aan een dialoog tussen burgers, wetenschappers en beleidsmakers.

Bron: Nieuwsbrief Ringland