Dit gebeurde er al

In de eerste acht jaar is Ringland erin geslaagd het vastgelopen debat over de Antwerpse Ring te ontmijnen, samen met Ademloos en stRaten-generaal het Toekomstverbond en de Werkgemeenschap op te zetten, de beleidsvoering en de rol van burgers nieuwe impulsen te geven, en concrete successen te boeken.

Dankzij zijn constructieve houding slaagde Ringland erin het delicate en vastgelopen debat over de Antwerpse Ring te ontmijnen. De realisaties die de burgerbeweging op haar conto mag schrijven zijn allerminst vanzelfsprekend, en gooien internationaal hoge ogen. Ze bevestigen de unieke positie van burgers bij het uittekenen van duurzaam beleid op mensenmaat.

Er is nog veel werk aan de winkel vooraleer de droom van het nieuwe land op de Ring werkelijkheid wordt. Toch staan we vandaag dichter dan ooit bij een overkapping. En dat is de verdienste van de burgerbeweging. Enerzijds heeft Ringland in het algemeen de beleidsvoering en de rol van burgers nieuwe impulsen gegeven. Anderzijds slaagt de burgerbeweging er ook in concrete successen te boeken.

Klik hier voor enkele algemene realisaties

Klik hier voor enkele concrete realisaties

Klik hier voor enkele resterende uitdagingen

Bekijk hier de tijdlijn