Ringland-vrijwilligers gezocht

Ringland creëert een niet te stoppen dynamiek dankzij burgers met een hart voor hun stad en regio. Honderden Ringland-vrijwilligers creëren draagvlak, voeren studies uit en doen aan beleidsbeïnvloeding. Iedereen helpt mee volgens eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Of ze nu affiches hangen of folders bussen, pannenkoeken bakken of handtekeningen verzamelen, de luchtkwaliteit meten of spoorwegverbindingen onder de loep nemen, foto’s of tekeningen maken, memoranda schrijven of websites bouwen ... alle vrijwilligers hebben één doel voor ogen: de droom van Ringland waarmaken. Ze willen Antwerpen zien evolueren naar een leefbare, gezonde stad met een duurzame mobiliteit, kortom een stad voor de 21ste eeuw.

Doe mee!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Heb je interesse in communicatie, vormgeving of educatie? Ben je een praktische geest die graag evenementen of acties organiseert? Maakt je sociaal voelend hart een sprongetje bij buurtwerking? Wil je bijleren over thema’s als mobiliteit, luchtkwaliteit, stadsontwikkeling of kan je vanuit je expertise daar mee oplossingen voor aandragen? Bij Ringland vind je voor elke uitdaging een plaats.

  • Ontdek hier de vacatures voor vrijwilligers
  • Laat je prikkelen door verhalen van andere vrijwilligers. Snuister in de getuigenissen in Het Ringland Boek (p. 122-135)

Ze? Dat zijn wij!

‘Tijdens Ringland On Tour mopperde een vrijwilligster wat over de planning. ‘Ze zouden toch eens rekening mogen houden met ...’, zuchtte ze. Waarop een andere vrijwilliger gevat antwoordde: ‘Ze? Dat zijn wij!’ Met andere woorden: als je niet akkoord gaat, ga dan mee de planning opstellen. Die zin is zó essentieel. Als je wil dat ‘ze’ het in orde brengen, sta dan op en doe mee. Dat is de reden waarom ik als vrijwilliger wil meewerken. Ze? Dat zijn wij! Zo simpel, maar zo waar!’ 

(Vrijwilliger Paul in Het Ringland Boek)

Ook op andere manieren help je de droom te realiseren

Ikonen_werving