Nieuws

Ontwerpteams vier Ringparken aan de slag

vrijdag 4 september 2020
Kaart Ringparken

Ringland verwelkomt de keuze van de ontwerpteams die zopas zijn aangesteld voor de vier Ringparken op of langs de Oosterweelverbinding op rechteroever. We dringen erop aan dat die Ringparken, die een opstap zijn naar de overkapping van de Ring, al zo veel mogelijk gerealiseerd worden tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding.

  • Ringpark Noordkasteel wordt vormgegeven door het team Studio Paola Viganò – Grafton Architects – MAARCH (het vroegere team Zuidoost).
  • Ook Ringpark Lobroekdok komt in handen van het team Studio Paola Viganò – Grafton Architects – MAARCH (het vroegere team Zuidoost).
  • Voor Ringpark Groenendaal gaat het team BUUR – Latz – Greisch – SWP (het vroegere team Noord) aan de slag. Dit team heeft ook al plannen voor Ringpark Groene Vesten uitgetekend.
  • Ringpark Het Schijn is een opdracht voor het team COBE – OMGEVING – De Urbanisten. Dit vroegere team West is ook al aan de slag met Ringpark West.
  • Voor Ringpark Zuid wordt de bekendmaking van het team dat de ontwerpopdracht binnenhaalt, verwacht tegen het einde van het jaar.

    Ringland volgt de werkzaamheden nauwgezet op met onze experts van de Ringland Academie en met onze Ringland-antennes. Dat zijn sterk betrokken vrijwilligers uit de buurt. Voor het Ringpark Groene Vesten organiseren zij deze maand fietstochten om feedback van buurtbewoners te verzamelen. Mocht je daarvoor nog willen inschrijven, moeten we je helaas op de wachtlijst zetten.