Nieuws

Zorro leidt je vlotter met fiets, tram en bus door zuidoostrand

zaterdag 23 april 2022

De vele voorstellen die Zorro uitwerkte voor meer duurzame mobiliteit en leefbare buurten in de Antwerpse zuidoostrand, oogsten veel interesse en enthousiasme. De deelnemers aan de infomarkt van het burgerplatform op zaterdag 23 april gingen in debat met de Zorro-vrijwilligers en droegen nog meer ideeën aan. 

Zorro (ZuidOostRand RouteOverleg), het burgerplatform van Ringland dat ijvert voor de modal shift in de Antwerpse zuidoostrand, werkte de voorbije twee jaar talloze voorstellen uit om onze verplaatsingen in die regio vlotter en duurzamer en de woonbuurten leefbaarder te maken. Vrijwilligers uit de betrokken gemeenten Mortsel, Edegem, Hove, Boechout, Kontich, Lint, Borsbeek en Wommelgem presenteerden die ideeën tijdens een infomarkt in de Parkschool in Mortsel.

Aan de infostanden werden volgende thema's en stellingen bediscussieerd: 

  1. Een tram krijgt altijd groen
  2. Voorstadstreinen en Ringspoor maken het verschil
  3. Beter fietsen in de zuidoostrand
  4. Recepten voor leefbuurten
  5. De A12 / Boomsesteenweg wordt Boomsedreef 

De voorstellen van de Zorro's werden ook in nota's gegoten. Die werden inmiddels bezorgd aan de federale minister van Mobiliteit Georges Gilkinet, de Vlaamse ministers van Mobiliteit Lydia Peeters en van Omgeving Zuhal Demir, de Vervoerregio Antwerpen en De Lijn. Hieronder kan je ze downloaden.

Zorro's voorstellen voor tangentiële fietsroutes in de Antwerpse zuidoostrand.

 

  • Lees ook het uitgebreide Zorro-rapport voor de Vervoerregio (eind 2020), waarop de nota's voortbouwen.