Kies Ringland! Kom naar De Roma!

maandag 11 september 2023

Op dinsdag 10 oktober blaast Ringland opnieuw verzamelen in De Roma. Het belooft weer een niet te missen avond te worden, met uiteraard een stand van zaken over de overkapping en de modal shift naar duurzamer verkeer. Met de Antwerpse klimaatregisseur gaan we ook dieper in op de rol die Ringland kan spelen in de strijd tegen de klimaatverandering. In de aanloop naar de verkiezingen van 2024 trappen we ten slotte een stevige campagne af, onder het motto 'Kies Ringland!'. Ook jij kan daar je steentje aan bijdragen.

Kies Ringland!

Eerst en vooral verneem je op de traditionele infoavond van Ringland in De Roma natuurlijk alles over de overkapping. Doordat we tijdens en na de Roma-avond van 2022 samen met vele Ringlanders druk hebben gezet op de overheid, sleepten we een lang bevochten akkoord in de wacht: de noordelijke Ring wordt overkapt sámen met de werken voor de Oosterweelverbinding. Maar komt het daarmee helemaal goed met dat stuk van de Ring? En hoe ver staat het met de plannen voor de overkapping van de zuidelijke Ring? Wat verwachten we nog van de overheid vóór de verkiezingen van 2024? 

In het Toekomstverbond staan ook afspraken over de modal shift naar duurzamer verkeer. Een coalitie van Antwerpse burgerorganisaties vraagt in een gezamenlijk memorandum om dringend een tandje bij te steken. Twee vertegenwoordigers van de coalitie komen toelichting geven.  

De realisatie van Ringland betekent niet alleen een forse verbetering van de leefbaarheid in de regio Antwerpen. Ook in de strijd tegen de klimaatverandering kan onze droom van de overkapping een grote rol spelen. Daar gaan we dieper op in met de Antwerpse klimaatregisseur Manon Janssen.

Tot slot trappen we in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 een langlopende campagne af onder het motto ‘Kies Ringland’. Ook jij kan daaraan op een leuke manier je steentje bijdragen. Je verneemt er alles over in De Roma.

Maud Vanhauwaert zal zoals steeds de avond in goede banen leiden. 

Reserveer bij De Roma dus snel je gratis ticket voor jezelf, je vrienden en familie.