Ringland gaat door ... als bevlogen burgerbeweging

zondag 2 april 2023

Je had het op 1 april wellicht wel door: Ringland gooit de handdoek natuurlijk níét in de ring! We richten ook níét de nieuwe partij OOO op. Al blijft 'Overal Onverkort Overkappen' uiteraard wel ons streefdoel. Daarnaast roepen we op om ook voor de modal shift dringend een flinke tand bij te steken.

Anders dan we op 1 april met dit filmpje aankondigden, houdt Ringland er niet mee op. De Bekommerde BurgerBeweging vervelt ook niet tot de partij OOO, voluit Overal Onverkort Overkappen.

We blijven als burgerbeweging samenwerken binnen het Toekomstverbond. Tegelijk willen we burgers en politici blijven mobiliseren voor de overkapping, zeker met het oog op al die verkiezingen die er volgend jaar aan komen. 

Zo bekeken was onze actie dan ook allerminst een aprilgrap. Ze is een uitnodiging aan alle burgers met een hart voor stad en regio en aan alle organisaties die achter de droom van Ringland en van duizenden Antwerpenaren staan. We hebben jullie steun nodig, want vanaf het najaar plannen we een ‘Ronde van de Ring’.

We vragen de échte politici ook om concrete engagementen aan te gaan die de versnelde uitvoering van de overkapping en de modal shift garanderen. Die engagementen moeten in de aanloop naar de verkiezingen in alle partijprogramma's staan en na de verkiezingen in de bestuursakkoorden belanden. Ringland bereidt daartoe nog een memorandum voor.

 

  • Bekijk hieronder het filmpje ná 1 april.
  • Bekijk hieronder ook de voor-en-nabeelden: zonder en met overkapping ter hoogte van de Silvertopstraat (1), met zicht op de Ring richting Berchem (2) en met zicht op de Ring richting Kennedytunnel (3).
  • Bekijk ook het verslag van ATV.