Ringland-onderzoek CurieuzeNeuzen krijgt vervolg in heel Vlaanderen

vrijdag 23 februari 2018

Persbericht 23/2/2018

2.000 Antwerpenaars onderzochten in mei 2016 de luchtkwaliteit in hun straat. Dit baanbrekende en gelauwerde citizen-scienceproject CurieuzeNeuzen, een initiatief van de Ringland Academie, krijgt nu een vervolg op Vlaams niveau.

De Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard lanceren vandaag CurieuzeNeuzen Vlaanderen. Ringland is zeer verheugd dat de organisatoren voortbouwen op het citizen-scienceproject van de burgerbeweging. Luchtkwaliteit blijft een grote zorg. Niet alleen in Antwerpen - zeker als er gaten komen in de overkapping - maar ook in de rest van Vlaanderen. 

Ringland doet dan ook een oproep aan de Antwerpenaars om (opnieuw) mee te doen. In 2016 trokken we meer kandidaten dan dat er meetinstrumenten beschikbaar waren. Nu worden 20.000 burgeronderzoekers gezocht.

De burgerbeweging staat deze keer niet in voor de praktische organisatie van dit groots opgezette project. Wel doet professor Filip Meysman (UAntwerpen), in 2016 een van trekkers van het Ringland-project, opnieuw de wetenschappelijke begeleiding.

Inschrijven kan via: http://www.standaard.be/curieuzeneuzen

Meer info over en de resultaten van CurieuzeNeuzen Ringland leest u hier.
Info over CurieuzeNeuzen Vlaanderen leest u hier.

Schermafbeelding-2018-02-23-om-19.38.52