Nieuws

Rollen, varen, stappen en trappen om te overkappen

woensdag 22 augustus 2018

Kom op zondag 9 september vanaf 15 uur met je vrienden en familie naar Spoor Oost en leef je uit op het 10 Stoetenfestival van Ringland, Ademloos en stRaten-generaal. Je zet er de noodzaak van duurzamer verkeer mee op de verkiezingsagenda.

Bron: Nieuwsbrief Ringland 22/8/2018

Klik op de kaart en kies je stoet en vertrekplaats: te voet, met de (elektrische) fiets, met tram, bus, trein of waterbus, op skates of met de step,...

 

10_stoeten

Jo Lemaire en meer nieuwe namen op de festivalaffiche

In de beste Ringlandtraditie krijg je op zondag 9 september op Spoor Oost opnieuw een spetterend festival. Fantastisch nieuws: de Ringlandband is weer van de partij! En die wordt met de dag nog groter.

Doen alvast mee o.l.v. Bert Embrechts: Bart Cannaerts, Stef Kamil Carlens, Jan Hautekiet, Tine Embrechts, Guga Baul, Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Sarah Ferri, Patrick Riguelle, Jo Lemaire,...

Vanaf 16 uur gooien we de benen los.

Waarom een modal shift?

Duurzame ‘verkeersmodi’ dragen bij tot een betere luchtkwaliteit. Overweeg daarom eens te 'shiften': een stukje te voet, soms eens de fiets, nu en dan de (water)bus, tram of trein, autodelen of carpoolen,...

Dagelijks minder auto’s door en rond Antwerpen is ook noodzakelijk voor de overkapping. Volgens het Toekomstverbond tussen de overheid en de burgerbewegingen moet in Antwerpen tegen 2030 een modal shift gerealiseerd zijn van 70/30 naar 50/50.

Diverse organisaties (TreinTramBus, Cambio, De Geus, Swapfiets, Blue-Bike,...) geven je op de mobiliteitsmarkt van het 10 Stoetenfestival ook tips.

Benieuwd naar de resultaten van Straatvinken?

Ook daarvoor moet je op zondag 9 september op Spoor Oost zijn. Tegen dan zijn de individuele resultaten van alle tellers en hun straat bekend. De deelnemers aan dit  burgeronderzoek naar ons mobiliteitsgedrag krijgen nog een aparte uitnodiging.

Nog veel helpende handen nodig

Voor dit grootse evenement hebben we nog steeds helpende handen nodig. Voel je het kriebelen om zelf een stoet te begeleiden, te flyeren en affiches op te hangen, het festivalterrein klaar te zetten, te tappen, af te breken,...? Geef je hieronder op. Weet ook: zo draag je een steentje bij aan de realisatie van de overkapping.