Nieuws

Vervoersarmoede dreigt meer dan ooit voor financieel zwakkeren

vrijdag 15 april 2022

Wanneer de overheid en De Lijn bij de reorganisatieplannen voor het openbaar vervoer geen rekening houden met de concrete verplaatsingsnoden van financieel zwakkeren dreigt voor hen meer dan ooit vervoersarmoede. 

Vervoersarmoede wijst op een gebrek aan mogelijkheden om je te verplaatsen waardoor  je minder kansen hebt om deel te nemen aan het sociaal leven. Heel wat groepen in onze samenleving kampen ermee. Denk aan gehandicapten of minder mobiele senioren. 

De Zorro-werkgroep Vervoersarmoede bekeek in overleg met OCMW-medewerkers in de zuidoostrand ook de situatie van mensen met beperkte financiële mogelijkheden. Die doelgroep is sterk afhankelijk van het openbaar vervoer om bepaalde bovenlokale voorzieningen te kunnen bereiken. Wanneer de overheid en De Lijn bij de reorganisatieplannen voor het openbaar vervoer geen rekening houden met de concrete verplaatsingsnoden van financieel zwakkeren dreigt voor hen meer dan ooit vervoersarmoede.  

  • Download hier de nota van de werkgroep Vervoersarmoede.
  • Lees hier ook de nota's met Zorro's voorstellen voor het openbaar vervoer in de zuidoostrand. 
  • Download hier de nota met Zorro's recepten voor leefbuurten.
  • Download hier de nota met Zorro's voorstellen voor tangentiële fietsroutes.
  • De Zorro-vrijwilligers stellen hun vele ideeën voor op een infomarkt op zaterdag 23 april in de Parkschool in Mortsel.