Zorro gaat voort met vijf nieuwe werkgroepen

zaterdag 27 maart 2021

Team Vervoerregio en De Lijn hebben het Zorro-rapport en Routeplan 2030 naast elkaar gelegd. Burgerplatform Zorro gaat in zijn vijf nieuwe werkgroepen verder aan de slag met de bevindingen.

  • Team Vervoerregio is erg tevreden over de Modal Selfie, de Zorro-tool die elke burger helpt bij haar of zijn persoonlijke modal shift. Het Team ziet daarin een potentiële gamechanger. De nieuwe Zorro-werkgroep ‘Modal Shift promoten’ werkt de strategie om de Modal Selfie aan de man te brengen verder uit.
  • De Vervoerregio is gecharmeerd van de Zorro-voorstellen over tangentiële fietsroutes. Nu lopen de meeste routes naar Antwerpen-stad. De nieuwe Zorro-werkgroep Tangentiële Fietsroutes gaat nu focussen op de wegen in verschillende concentrische cirkels rond de stad.
  • Het Zorro-recept voor autoluwe buurten of mobiliteitskamers krijgt veel bijval. Ook de oproep Leefbuurten van Fietsberaad en Team Vlaams Bouwmeester gaat in die richting. De nieuwe Zorro-werkgroep Autoluwe Buurten gaat het idee verder uitwerken.
  • Het openbaar vervoer is een complexer verhaal. De Zorro-voorstellen voor tangentiële buslijnen vond men sterk. De denksporen rond tramverlengingen die niet in het Routeplan 2030 staan, worden echter niet verder meegenomen. De nieuwe Zorro-werkgroep Openbaar Vervoer in de Zuidoostrand bekijkt wat er mogelijk is.
  • De Vervoerregio heeft intussen ook de plannen voor het ‘vervoer op maat’ concreter gemaakt. De nieuwe Zorro-werkgroep Vervoersarmoede en Toegankelijkheid gaat zich daarin verdiepen.
Routeplan samen vooruit 2030

Wil je nog aansluiten bij een of meer van de vijf nieuwe werkgroepen? Stuur zo snel mogelijk een mailtje naar zorro@ringland.be