Zorro van start met werkgroep deelmobiliteit

woensdag 23 november 2022

De voordelen van autodelen, een vorm van modal shift, zijn nog te weinig bekend. Daarom begint Zorro met een werkgroep die het autodelen gaat promoten.

We luisteren naar Spotify, kijken naar Netflix en zo wordt ook MAAS – wat staat voor: Mobility As A Service – de toekomst. We zullen steeds minder zelf een auto of fiets bezitten, maar steeds meer een beroep doen op gedeelde voertuigen. Autodelen is een vorm van modal shift, want wie autodeelt, doet aan autominderen. Meer deelauto's betekent ook minder privéwagens en dus meer publieke ruimte. 

Voor Zorro moet Antwerpen een voorloper in deelmobiliteit worden. De Sinjorenstad was er vroeg bij met de Velokes, maar ondertussen staat Gent in België het sterkst wat deelauto’s betreft. Voorlopig blijft deelmobiliteit ook een vrij stedelijk fenomeen. Elders in de vervoerregio mag men nog meer overtuigd worden van de voordelen van deelmobiliteit voor zichzelf, de buurt en het klimaat. 

Daarom begint Zorro met een nieuwe werkgroep ‘Deelmobiliteit promoten’, o.l.v. Koen Vande Sompele en m.m.v. Autodelen. net en ZuidtrAnt/Partago. Interesse? Mail naar zorro@ringland.be.