Zorro wijst je de weg naar duurzamere mobiliteit op maandag 26 oktober

dinsdag 13 oktober 2020
Logo-Zorro

Het burgerplatform Zorro is klaar met zijn voorstellen voor een duurzamere mobiliteit in de Antwerpse zuidoostrand: Mortsel, Edegem, Hove, Boechout, Kontich, Lint, Borsbeek en Wommelgem. Op maandagavond 26 oktober om 20 uur stellen we ze voor in het Mark Liebrechtcentrum in Mortsel. Je verneemt op de (online) infoavond ook hoe je met een 'tool' zelf de stap kan zetten en vrienden kan aanmoedigen.

Zorro nam een vliegende start:

Oktober 2019

De 32 gemeenten van Vervoerregio Antwerpen zitten samen. Eindelijk. Want we mogen het vierde luik van het Toekomstverbond niet vergeten! In dat akkoord van 2017 tussen de overheden en de Antwerpse burgerbewegingen is afgesproken dat er – naast de realisatie van de Oosterweelverbinding, het Haventracé en de overkapping van de Antwerpse Ring – ook dringend werk gemaakt moet worden van de modal shift naar duurzamer verkeer in de hele regio Antwerpen. 

Februari 2020

Meer dan 200 belangstellenden wonen in Mortsel de debatavond van Ringland over duurzame mobiliteit bij.

Maart 2020

In volle lockdown wordt Zorro geboren, een pilootproject in de vervoerregio. Dit burgerplatform krijgt een duidelijke opdracht mee: maak de modal shift concreet, en begin met de Antwerpse zuidoostrand: Mortsel, Edegem, Hove, Boechout, Kontich, Lint, Borsbeek en Wommelgem.

Zomer 2020

Zorro draait op volle toeren, en dat volledig digitaal! Niet minder dan negen werkgroepen buigen zich over de vraag hoe burgers de modal shift in praktijk kunnen brengen. Waar kan bv. een sneltram komen en hoe kan die vlot doorrijden? Waar moeten fietsers conflictvrij kunnen rijden en veilig parkeren? Hoe maken we van onze woonwijken echte leefbuurten? Enzovoort.

Maandag 26 oktober 2020

Zorro lanceert zijn voorstellen voor duurzame mobiliteit in de Antwerpse zuidoostrand. Zorro-medewerkers presenteren je

  • een performant netwerk van trein-tram-bus
  • een beter toegankelijk openbaar vervoer
  • het verhaal van wattvrouw Sabine voor een echte sneltram 15
  • een regio waar fietsers vlot en veiligkunnen rijden en parkeren
  • de 15 minutenstad, waarin je alle nodige voorzieningen vindt binnen een kwartier loop- of fietsafstand
  • last but not least: de Zorro-tool die elke individuele burger uitdaagt voor een mental shift naar een modal shift.
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van zinvolle initiatieven voor duurzame mobiliteit in de zuidoostrand? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Zorro.