Nieuws

Ringland in De Roma

maandag 9 mei 2022
Ringland in De Roma

Ringland blaast verzamelen in De Roma op dinsdag 21 juni. Reserveer je gratis ticket. Dat jij erbij bent, maakt het verschil aan de onderhandelingstafel!

 

De voorbije maanden hebben de burgerbewegingen enorm veel inspanningen geleverd om de overkapping van de Ring in de goede richting te duwen. Zo hebben we in maart, met de update van het Toekomstverbond, een grote stap vooruit gezet.

Toch is het nog te vroeg om achterover te leunen. De plannen voor de noordelijke Ring worden de komende maanden in een definitieve plooi gelegd. Ringland staat erop dat ze overtuigende garanties bieden voor de leefbaarheid van onze stad. En even belangrijk: voor de zuidelijke Ring moeten de ontwerpteams van De Grote Verbinding de overkapping voortaan uitwerken als één geïntegreerd ontwerp van de boven- en de ondergrond.

Kom voor info en debat naar de Roma-avond van Ringland op dinsdag 21 juni om 20 uur

Maud en Mauro komen ook

Met veel goesting zegde Maud Vanhauwaert opnieuw toe om de Roma-avond van Ringland in goede banen te leiden. Herinner je je nog hoe ze Ringland enkele jaren geleden in De Roma verraste met dit ontroerende gedicht? Ook Mauro Pawlowski staat weer op het podium, net zoals op de allereerste Roma-avond. 

Maud Vanhauwaert en Mauro Pawlowski.

Gasten zijn voorts professor Stedenbouw André Loeckx, de CEO van Lantis Luc Hellemans en intendant Alexander D'Hooghe. Met hen en met Ringlanders reflecteren Peter Vermeulen en Pol van Steenvoort over de realisaties en uitdagingen om onze droom van de overkapping waar te maken.

Jij maakt het verschil!

Jouw aanwezigheid in De Roma wordt gevoeld tot aan de onderhandelingstafel. Dat jij erbij bent, maakt het verschil! Reserveer daarom nú je gratis ticket en overtuig ook je buren en vrienden.