Ringland herinnert regering aan belofte update Toekomstverbond

vrijdag 16 september 2022
Bron: persbericht

Ringland heeft de Vlaamse regering vandaag duizenden postkaartjes overhandigd met ‘Groetjes vanop Ringland’. Daarmee herinnerde de burgerbeweging minister-president Jan Jambon en minister van Mobiliteit Lydia Peeters aan hun belofte om de update van het Toekomstverbond in het najaar concreet te maken met beslissingen en investeringen. De excellenties bevestigden dat het politiek stuurcomité in oktober effectief knopen doorhakt ten behoeve van een maximale overkapping en de modal shift.

Duizenden mensen rekenen op de Vlaamse regering om nú, zoals beloofd bij de update van het Toekomstverbond in maart 2022, knopen door te hakken. Om hun rotsvaste vertrouwen in de vele baten van de overkapping en de daarmee gepaard gaande afspraken van het Toekomstverbond kracht bij te zetten, stuurden ze de afgelopen zomermaanden massaal ‘vakantiegroetjes vanop Ringland’.

Minister-president Jambon bevestigde bij de overhandiging van de kaartjes dat het politiek stuurcomité in oktober bijeenkomt. Op de agenda staat dan de maximalisering van de overkapping van de noordelijke Ring. Ook minister Peeters zei dat ze volop bezig is met maatregelen voor de modal shift en de leefbaarheidsprojecten.

Geslaagd

Peter Vermeulen van Ringland blikt tevreden terug op de zomercampagne van de burgerbeweging. ‘De actie waarbij duizenden burgers kaartjes hebben ondertekend, is zeker geslaagd. Ze is goed overgekomen bij de ministers. Het is ook duidelijk dat iedereen aan het werk is voor de overkapping en de modal shift.’