Toon je warm hart tijdens De Warmste Week

zondag 18 november 2018
Bron: Nieuwsbrief, 16/11/2018 

De Warmste Week staat weer voor de deur. Ongetwijfeld wil ook jij dan weer je warm hart tonen. Waarom eens niet voor Ringland, de grootste en warmste burgerbeweging van Vlaanderen?

De warmste week

Zelfgemaakte pompoensoep verkopen, een fuif, quiz of concertje organiseren, onze leuke Ringland-gadgets (sleutelhangers, fietsplaatjes, Ringpakpapier enz.) verkopen, …? Je hebt vast een fantastisch idee.

Registreer je initiatief, groot of klein, op de website van Studio Brussel en hou ons op de hoogte via info@ringland.be. Als je dat wil, maken we via Facebook of Instagram graag reclame voor je initiatief.

Je kan met je kinderen ook deelnemen aan de Ketnet-Koekenbak of op vrijdag 21 december meedoen met de Warmathon. Nodig je vrienden, vereniging of collega’s uit om mee te stappen of te lopen langs de Schelde. Warme ambiance verzekerd.
Kies bij eender welke actie in de eerste stap van je inschrijving voor Ringland als goed doel.

> Ik doe mee met De Warmste Week voor Ringland

 

Waarom Ringland een goed doel is

Samen met zeer veel Antwerpenaren droomt Ringland van de volledige overkapping van de Ring. We blijven aan de kar trekken, op een constructieve manier politieke druk uitoefenen, ervoor ijveren dat het Toekomstverbond integraal wordt uitgevoerd en deelnemen aan de werkbanken daarvoor. Alles om een gezond, leefbaar en mobiel Antwerpen te realiseren. Als dat geen goed doel is! Voor jou, voor alle Antwerpenaren en zelfs voor heel Vlaanderen.

De financiële en morele steun via De Warmste Week komt ten goede aan onze vrijwilligerswerking.

Ondertussen achter de schermen

 • Bestuursakkoord
  Na de verkiezingen wachten we vol spanning het nieuwe Antwerpse bestuursakkoord af. Ringland is samen met Ademloos en stRaten-generaal geconsulteerd door burgemeester Bart De Wever. We hebben opnieuw ons memorandum voorgelegd. Het stadsbestuur stad kan en moet de komende legislatuur enkele cruciale stappen zetten voor de realisatie van de volledige overkapping. Ook in de overige 32 gemeenten van de Vervoerregio Antwerpen gaan we in gesprek met de beleidsmensen.
 • Oosterweel-light
  De burgerbewegingen zitten samen met de BAM en het studiebureau Tractebel om de tafel om een aanvaardbare oplossing te vinden voor de Oosterweelverbinding. Oosterweel-light is cruciaal voor de realisatie van een volledige overkapping en een modal shift naar duurzamer verkeer, en voor een gezonde luchtkwaliteit in de buurt van het Sportpaleis.
 • Denkdag
  Op onze denkdag op zaterdag 10 november hebben enkele tientallen vrijwilligers en leden van Ringland Academie zich gebogen over onze plannen voor de nabije en iets verdere toekomst. We houden je te gepasten tijde op de hoogte.
 • RingBoek
  Een redactieteam werkt volop aan een ‘RingBoek’, een even verbluffend werkstuk als de voorbije vijf jaar Ringland al waren. Misschien iets voor onder je kerstboom? Binnenkort meer nieuws daarover.

Over kerstcadeautje gesproken...

Wil je ons een hart onder de riem steken maar blijf je tijdens de kille herfst- en winterdagen liever in je luie zetel? Geen probleem, je kan onze werking ook steunen met een fiscaal aftrekbare gift op de rekening van het Fonds Vrienden van Ringland, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doe je dat voor het einde van het jaar, dan kan je een deel van je gift (vanaf 40 euro) recupereren via je eerstvolgende belastingaangifte. Een eindejaarscadeau voor Ringland en voor jezelf dus.

> Ik steun Ringland met een fiscaal aftrekbare gift