Welkom op de Horta-avond op woensdag 19 oktober

donderdag 6 oktober 2022

Wat zijn de bijgespijkerde plannen voor de overkapping? Hoe zit het met de modal-shiftprojecten? En welk voorstel heeft stRaten-generaal voor meer leefbare buurten? Je verneemt het op de 24ste Horta-avond van Ademloos en stRaten-generaal, met medewerking van Ringland. Welkom op woensdag 19 oktober om 20 uur in zaal Horta, Hopland 2 in Antwerpen.

Ter herinnering

In maart 2022 presenteerden de Vlaamse regering en de Antwerpse burgerbewegingen een update van het Toekomstverbond van maart 2017. De partners gaven zichzelf een half jaar om die update om te zetten in concrete engagementen. Die moeten de overkapping van de Antwerpse Ring en de modal shift naar duurzamer verkeer weer een stap dichterbij brengen. Onlangs herinnerde Ringland de Vlaamse regering ook aan haar beloftes. Hoever staan we nu? Verneem het op de Horta-avond.
 

Op het programma
  • Intendant Alexander D’Hooghe presenteert de geüpdatete plannen voor de overkapping van de Ring naast de Luchtbal, Merksem, Deurne en Borgerhout. Hij geeft ook een overzicht van de modal-shiftprojecten die – eindelijk – klaarliggen om goedgekeurd te worden, zoals nieuwe fietsverbindingen en een verdere uitbreiding van het Antwerpse premetro-netwerk.
  • Peter Vermeulen van Ringland stelt een stappenplan voor voor een opwaardering van het Antwerpse tramnet. 
  • Na de pauze stelt Recht op Lucht de resultaten voor van metingen van de luchtkwaliteit op hotspots in de stad. 
  • Maarten Vrebos en Luk Vanmaele, beiden lid van de Ringland Academie, gaan dieper in op het Pleinenplan. In opdracht van stRaten-generaal tekenden zij logische autoroutes uit voor de Antwerpse kernstad. Tegelijk zullen die de belevingskwaliteit voor bewoners, voetgangers en fietsers verhogen. 

Een niet te missen avond dus voor al wie begaan is met de mobiliteit en de leefkwaliteit in Antwerpen. De toegang is gratis. Meer zelfs: naar goede gewoonte krijg je ook een gratis consumptie. De deuren gaan open om 19.30 uur. Start om 20 uur.